De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (2024)

Ah, de moderne mullet. Persoonlijk had ik nooit gedacht dat zo’n klassiek kapsel zou terugkeren, maar het is 2021, dus niets schokt ons meer. Lees verder om te leren wat de moderne mullet precies is en waarom het trending is.

Het gedurfde en controversiële mulletkapsel is terug, maar met een paar bijgewerkte wendingen op de klassieker. Bekijk voorbeelden van hoe mannen het moderne mulle kapsel dragen en wat de huidige versie een beetje anders maakt dan vroegere mullets in onze complete stijlgids.

Wat is een moderne mul?

De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (1)

Een moderne mullet is een bijgewerkte, trendy versie van het korte kapsel aan de bovenkant/zijkant, lange achterkant dat je je herinnert uit de jaren 80 en 90. Moderne mullets hebben veel meer variatie dan de vroegere versies. Zie het zo:

80s mullets waren als de beta versie, en nu werken we met de mullet 2.0. Tegenwoordig heeft het mullet kapsel één of meer van de volgende kenmerken:

  • Kort haar bovenop (mag niet korter zijn dan de achterkant)
  • Kort of geschoren haar aan de zijkanten
  • Lang haar op de rug (of haar van dezelfde lengte als de bovenkant)
  • Haar op de rug reikt tot aan de halslijn

Moderne mullets lijken op andere populaire kapsels en coupes van tegenwoordig. Maar er zijn twee belangrijke verschillen. Ten eerste hebben mullets zijkanten nodig die korter zijn dan zowel de bovenkant als de achterkant. Ten tweede moet het haar achteraan de halslijn raken.

Vergelijkbare kapsels zoals high drop fades kunnen veel kenmerken gemeen hebben met een moderne mullet. Ze hebben allebei geschoren of korte zijkanten met een lengte die naar beneden zakt aan de achterkant. Maar omdat een drop fade aan de achterkant boven de neklijn wordt geschoren, voldoet het niet aan de criteria voor een mullet.

Er is veel variatie in mullet kapsels tegenwoordig.

Zoals je in het volgende deel zult zien, kun je door lengte toe te voegen of te verwijderen, een fade in te voegen, de snit te deconstrueren met gedefinieerde lijnen en geen blending, en door kenmerken van andere populaire kapsels te combineren (zoals fades en mohawks) allemaal uniek gestylde mullets creëren die er niet verouderd uitzien of aanvoelen.

Laten we eerst eens kijken naar de verschillende manieren waarop mannen de moderne mullet rocken. Daarna praten we over hoe je een mullet modern kunt stylen en wat je moet overwegen voordat je deze vaak controversiële stijl kiest.

10 moderne mullet voorbeelden die we geweldig vinden

Mannen die het niet erg vinden om in het middelpunt van de belangstelling te staan, zijn gemaakt voor gedurfde, soms gekke stijlen zoals de mullet. Als je met een beetje lengte werkt en erover denkt om de mullet te nemen, dan wil je deze unieke en creatieve voorbeelden zien van gemoderniseerde versies.

Let op de verschillen tussen de kenmerken in elk van deze voorbeelden. Je kunt je droommullet bouwen – als dat een ding is – door je favoriete kenmerken te combineren in één ontzagwekkend kapsel.

Misschien vind je de burst fade van #2 leuk, maar wil je de ruige lengte van #8. Screenshot je favoriete voorbeelden om een mullet te creëren die voor jou werkt!

1. Gedeconstrueerde moderne mul met pony

De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (2)

Jasmin Bauer/Shutterstock

Als je zin hebt in een echte country mullet met een moderne twist, denken we dat deze het wel zal doen. Deze hippe kijk op de klassieker is gedeconstrueerd, met gedefinieerde lijnen waar de lengte verandert en geen precieze vervaging of vermenging.

De lengte aan de bovenkant is lekker kort, net lang genoeg om naar voren geborsteld te worden om een ongelijke lijn van puntig gesneden pony te creëren die over het voorhoofd ligt. Bij de kruin neemt de lengte toe om je die kenmerkende langharige look aan de achterkant te geven.

De zijkanten zijn kort geschoren (lijkt op de #3 guard) in een burst fade vorm – minus de eigenlijke fade, want dit is een gedeconstrueerde stijl. De korte zijkanten accentueren het lengteverschil tussen de bovenkant en de achterkant, zodat de mullet-look, die zo populair aan het worden is, er echt uitziet.

2. Zuid-Franse Mullet Fade

De moderne versie van de mullet heeft niet altijd haar dat achteraan langer is. De South of France mullet fade is een perfect voorbeeld. De lengte aan de bovenkant loopt door tot aan de neklijn, waarbij de enige korte sectie in een kleine uitbarsting rond het oor achterblijft (een burst fade).

Deze snit lijkt op een brede mohawk gecombineerd met een fade en is een van de populairste manieren om de moderne mullet trend te rocken.

Een belangrijk kenmerk van deze coupe is de gladde, geleidelijke fade die de langere lengte aan de bovenkant laat overgaan in de kortere, geschoren lengte rond de oren. De randen zijn niet gedefinieerd – ze zijn perfect gemengd en vervaagd.

3. Edgy Burst Cut-Out Modern Mullet

De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (4)

George Mayer/Shutterstock

Als je de voorkeur geeft aan nonchalant en rommelig boven strakke en precieze kapsels, overweeg dan een scherpe mul met een uitsteeksel. Deze halflange mullet is een update van de klassieker, met onverzorgd haar met veel volume om echt op te vallen.

De halflange top gaat naadloos over in het langere haar achteraan. De bovenkant en de achterkant zijn samengebonden met de geschoren korte uitbarstingen rond de oren.

Hier gaan de uitbarstingen niet geleidelijk over in het langere haar op de boven- en achterkant – ze zijn gewoon geknipt met een gedefinieerde lijn. Dit maakt het iets anders dan een burst fade, waarbij de korte lengtes naadloos overgaan in de langere secties.

4. Wide-Top Mullet met Burst Fade

De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (5)

Pressmaster/Shutterstock

Veel voorbeelden van moderne mullets tonen een relatief dunne of dunne sectie langer haar die van de bovenkant naar de achterkant van het hoofd loopt. Wij houden ervan hoe deze coupe de dingen verandert door een veel bredere sectie lengte bovenop te gebruiken.

Zo krijg je meer hoofdhuiddekking (perfect voor mannen die dunner worden) en een vollere look. De burst fade in deze coupe geeft het die karakteristieke mullet look. Het haar is kort geschoren met de #1 garde boven en iets achter de oren.

Dan worden de nr. 2 en nr. 3 beschermers gebruikt om het korte haar naadloos te laten overgaan in het langere haar boven en achter. Geef deze snit een meer traditionele mul door de geschoren delen tot aan de kruin te laten komen. Of rock het zoals het is voor een frisse kijk op de klassieker!

5. Morgan Wallen’s Geschoren zijkanten Party Mullet

De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (6)

Debby Wong/Shutterstock

De middelkorte lengte bovenop is het “zakelijke” gedeelte van de moderne mullet van countryartiest Morgan Wallen. De lengte aan de achterkant (die ook iets naar voren komt aan de zijkanten) is veel langer om die kenmerkende shaggy “party in the back” look te creëren.

De voorkant van de zijkanten is vanaf de slapen tot net achter het oor geschoren. Dit veel kortere deel brengt het volume aan de zijkanten naar binnen om de lengteverschillen aan de boven- en achterkant echt te accentueren.

6. Geometrische Mohawk Mullet met geschoren lijnen

Hier gebeurt veel! Met een boven- en achterkant van gelijke lengte en geschoren zijkanten met lijnen en geometrische vormen is deze unieke kijk op het mulle kapsel echt creatief. De lengte loopt in een brede lijn van de voorste haarlijn naar de neklijn om de basis van de mul te creëren.

De geschoren secties aan de zijkanten van het hoofd zijn de sleutel hier, omdat ze de snit die moderne mullet look geven. Dit is ook waar de snit super creatief wordt.

Een geschoren hard gedeelte scheidt de bovenste lengte van de korte zijkanten. Het haar is vervaagd met de #2 garde in een driehoekvorm in de U-vormige zone tussen de bovenkant en de achterkant.

voorbij de lijn van de driehoek wordt het haar tot op de huid afgeschoren met de #1 en #0 garde, waardoor een kale fade ontstaat. Geschoren lijnen trekken nog meer aandacht voor deze vernieuwde versie van de mul!

7. Mohawk Fade/Moderne Mullet Mashup

De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (8)

Cameron Whitman/Shutterstock

Als een echte mullet een beetje overdreven is voor jouw look, kies dan voor een mullet/mohawk fade mashup zoals deze. Dit kapsel bevat belangrijke elementen van beide iconische stijlen om een unieke stijl te creëren.

Het leent de lange strook die loopt van de voorste haarlijn tot aan de neklijn van de mohawk fade, evenals de gemengde lengte waar de lange bovenkant/achterkant samenkomt met de korte zijkanten.

Het leent de dicht geknipte zijkanten met lengte voor en achter van de mullet. Het resultaat is een frisse, vernieuwde mullet ‘hawk!

8. Moderne Mop Top Mullet

De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (9)

Tom Wang/Shutterstock

Deze crossover tussen een trendy K-Pop geïnspireerde twee blokken kapsel en een moderne mullet is een van onze favorieten. Je krijgt meer hipster vibes dan Billy Ray Cyrus met een coupe als deze. De bovenkant en de bovenste helft van de zijkanten worden enkele centimeters lang gelaten voor die rommelige, warrige look.

Kleine delen boven en achter de oren zijn kort geschoren om die herkenbare mullet-look te creëren die het volume aan de zijkanten onder controle houdt. Aan de achterkant is het ruig en lang – zoals een mullet hoort te zijn!

9. Bieber Shag Mullet

De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (10)

Olga Vasilkova/Shutterstock

Gooi het terug met een Bieber-esque shag mullet waarvan we denken dat de Biebs zelf het niet erg zou vinden om hem te dragen. Deze gemoderniseerde mullet heeft veel lengte aan de voorkant, wat niet typisch is voor een klassieke versie van deze snit.

Maar vergis je niet – het blijft een mullet! De lengte aan de achterkant is langer dan aan de bovenkant, en de karakteristieke korte zijkanten benadrukken het lengteverschil. Deze shag mullet geeft ons 80s prom night vibes en we zijn er zeker voor in.

10. Modern Country Boy Mullet

De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (11)

Caseyjadew/Shutterstock

Deze jongen begreep de opdracht. Dit is een frisse kijk op de klassieke mullet, met de kenmerkende kortere lengte aan de bovenkant en zijkanten en veel langer haar aan de achterkant. Deze stijl lijkt echt op twee samengevoegde kapsels:

Een komvormige snit aan de voorkant en lang, vloeiend haar aan de achterkant.

Wat is er modern aan dit traditionele kapsel? Wij houden van de zwaar aangezette pony die een ongelijke, grillige lijn over het voorhoofd creëert. Door de gelaagdheid krijgt elke krul of golf in je haar meer mogelijkheden om te buigen voor meer textuur.

Dit type coupe werkt het best op haar met golven of krullen, maar je kunt het ook laten werken voor steil haar met een beetje mousse.

Hoe stijl je een moderne mul

Het stylen van je moderne mullet kan intimiderend lijken vanwege de verschillen in lengte over elke sectie. Hoe regel je de zaken aan de voorkant? Hoe organiseer je het feest aan de achterkant? En wat gebeurt er eigenlijk met de zijkanten?

Je kunt een grote, diepe zucht nemen en je ontspannen – het stylen van je mullet is ongelooflijk eenvoudig als je ervoor zorgt dat je haar goed is voorbereid! Om je moderne mullet te stylen, heb je een paar benodigdheden nodig om hem er op zijn best uit te laten zien.

  • Haarborstel van zwijnenhaar (of uw favoriete borstel)
  • Kam
  • Volumegevende mousse of licht- tot mediumhoudende gel
  • Krulvormende crème (alleen voor krullend of kroeshaar)
  • Haarlak (optioneel)
  • Haardroger met verstuiver (optioneel)

Uw haar voorbereiden

Begin met vochtig haar dat voorzichtig handdoekdroog is. Werk een kleine hoeveelheid van het stylingproduct van je voorkeur door je haar van de wortel tot de punt (meestal een dubbeltje voor kort haar). Mousse is het beste voor fijn of steil haar dat volume nodig heeft.

Lichte tot middellange gel is het beste voor middellang of stug haar met enige golf- of krulstructuur. En als je krullend haar hebt, kun je met een kleine hoeveelheid kruldefinitiecrème op je vingers de uiteinden van je haar bedekken, zodat die krullen beter uitkomen.

De bovenkant stylen

Zodra je haar het gewenste product bevat, wil je elke sectie in de gewenste richting leiden. Je moet beslissen of je de bovenkant van je mullet recht naar achteren wilt laten glijden of naar voren wilt borstelen om pony te creëren.

Om het naar achteren te halen, doe je een beetje mousse of gel op je vingers en borstel je die door de bovenkant, terwijl je het haar naar achteren duwt. Haal je haarborstel er op dezelfde manier doorheen om de bovenkant in de gladde positie te brengen. Daarna kun je het föhnen of aan de lucht laten drogen.

Set met haarlak als je bang bent dat de stijl niet blijft zitten. Als je de bovenkant liever naar voren geborsteld draagt, gebruik dan je borstel om het haar vanaf de kruin naar voren te leiden, helemaal tot aan de haarlijn. Blaas het droog met een föhn of laat het aan de lucht drogen in de door jou gekozen positie.

De achterkant en zijkanten stylen

De achterkant is gemakkelijker, vooral als die relatief kort is. De achterkant en de zijkanten zijn het hart van het mulle kapsel. Als je de bovenkant naar achteren doet, zou het mooi moeten overgaan in het langere haar aan de achterkant zonder dat je veel styling nodig hebt.

Je zou een beetje krulcrème in de uiteinden kunnen doen om de golf of krul die je daar hebt te definiëren. Een diffuser op een haardroger is erg handig om krullen snel te drogen zonder dat ze gaan pluizen!

Als je de bovenkant naar voren hebt geborsteld, gebruik dan je borstel om het haar vanaf de onderkant van de kruin naar beneden richting de halslijn te leiden. Nogmaals, krulcrème voor de uiteinden zal helpen om de golf- of krultextuur die je hebt naar voren te brengen. Het stylen van de zijkanten is heel eenvoudig. Je kunt ze met rust laten als ze kort geschoren zijn.

Als de zijkanten van je mullet lang genoeg zijn om te borstelen, kun je ze naar achteren richten of naar beneden richting je oor borstelen. Het hangt allemaal af van de look waar je voor gaat.

Dat is het! Het stylen van een mullet van elk type is zo eenvoudig als het voorbereiden met de juiste producten en elke sectie op zijn plaats leiden met een borstel of kam. Als je mousse, gel of krulcrème opdroogt, houdt het je haar de hele dag in de gestylde positie.

Dingen om te overwegen

De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (12)

Lazyllama/Shutterstock

We hebben een reeks moderne mullet voorbeelden bekeken. We hebben je de verschillende stappen laten zien om een mullet te stylen. Als je er nog steeds achter staat en denkt dat een mullet het juiste kapsel voor jou is, zijn er nog een paar dingen waar je rekening mee moet houden:

  • Mullets stelen de aandacht. Mullets worden steeds populairder, maar worden nog steeds niet als de norm beschouwd. Mensen kunnen je nieuwe kapsel prachtig vinden, maar ze zullen je waarschijnlijk ook uitlachen. Als je het leuk vindt om het middelpunt van de belangstelling te zijn en het onderwerp van gegiechel en gefluister in de kamer, dan is de mullet misschien perfect voor jou. Als je liever onopgemerkt blijft, past deze opvallende snit niet bij je.
  • Mullets ontstaan niet zomaar. Als je plotseling wakker wordt met een verlangen naar een mullet, moet je misschien nog even wachten. Mullets kunnen worden geknipt in relatief kort haar, maar ze zullen niet die traditionele en klassieke “feest in de rug” look hebben. Als je gewoon niet kunt wachten, probeer dan een mohawk fade/mullet mashup zoals #7 op onze lijst om de look te proberen met kort haar.
  • Uitgroeien kan vervelend zijn. Met de bovenkant, zijkanten en achterkant op verschillende lengtes geknipt, zijn mullets een van die kapsels die een koninklijke pijn zijn om uit te groeien. Het is moeilijk om ze op natuurlijke wijze te laten groeien zonder dat ze er gek uitzien. Je zult waarschijnlijk net zo kort moeten gaan als de lengte aan de zijkanten als je de look zat bent, dus houd daar rekening mee als je beslist hoe kort de zijkanten moeten zijn!
  • De styling mogelijkheden zijn beperkt. Mullets hebben, net als veel andere kapsels, een ingebouwde stijl. Er zijn beperkte manieren om ze te dragen om je look te veranderen. Je kunt de bovenkant naar voren of achteren borstelen, de zijkanten naar achteren of recht naar beneden borstelen, en het haar aan de bovenkant of achterkant met hitte stylen voor een andere textuur. Als je je look dagelijks wilt veranderen, is de mullet geen goede stijl voor jou.

Wat is jouw favoriete moderne mullet?

Je bent nu een gecertificeerde moderne mullet expert. Je hebt de verschillende versies van deze opkomende trendy look gezien, je weet hoe je hem moet stylen, en je denkt na over de dingen waar je rekening mee moet houden voordat je deze coupe kiest.

Roept de mullet je nog steeds op met zijn twangy sirenenzang? Als je je nog niet hebt laten afschrikken, denken we dat de mullet wel eens het perfecte kapsel voor jou zou kunnen zijn. Het wordt misschien niet je standaard look, maar het zal zeker leuk zijn om te rocken zolang je het hebt!

Misschien vind je dit ook leuk:
De Moderne Mullet | Inspiratie & Styling Gids - Dutch Hairshop (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated:

Views: 6298

Rating: 4.6 / 5 (76 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.